2013 CH+D Award Winner: Secluded Writers' Cabins

This project was the 2013 CH+D Award Winner for Commercial Design.

Erin Feher
  • Designed by CCS Architecture

    The aim was to build a structure that inspires. That may not have been the explicit directive from the client, but considering that the building’s future occupants—writers, poets, composers and playwrights—would settle here for one-month periods to commune with their muses, the creative process was at the forefront for each of the designers during the building of cabins for participants in the Djerassi Resident Artists Program.

  • Designed by CCS Architecture

    “I felt the primary inspirations would be the dramatic views and light,” says Cass Calder Smith, the design principal of CCS Architecture. “But at the same time, there is also a sense of privacy.”

  • Designed by CCS Architecture

    Nothing defines the juxtaposition of vastness and intimacy better than a 280-square-foot cabin set on a ridge in the Santa Cruz Mountains overlooking the Pacific Ocean.

  • Designed by CCS Architecture

    To minimize the impact on the land and stay within the very limited budget, the design team created four identical studio forms, clad them in red cedar boards and staggered them under a steel canopy sliced with skylights. The canopy skylights mirror those cut into the roofs of the cabins, giving each resident a view of the sky and creating an ever-changing play of light and shadow.

Designers
Cass Calder Smith , Timothy Quayle, Barbara Turpin-Vickroy

Add a Comment